fbpx
Сьогодні
08:39 07 Чер 2020

Вчені вивели формулу правильного поїдання морозива

Люди все життя неправильно їдять морозиво, стверджує доктор Сара Кемп. Вона вже 30 років займається дослідженнями в області харчування і вирішила нарешті вивести формулу для правильно поїдання морозива.

Вийшло таке рівняння: (i @ -14° C + ½S + UDS + 12s) x 2 = MF*. Виглядає страшно, але насправді це просто опис послідовності дій, які допоможуть отримати від морозива максимальну насолоду і задіяти всі смакові рецептори.

Отже, ось як треба їсти морозиво згідно з наукою:

  1. Витягніть десерт з морозилки і залиште його в будь-якої ємності, поки він не нагріється до правильної температури – 14 градусів за Цельсієм. Це займе близько 15 хвилин.
  2. Використовувати потрібно дві ложки: однією відміряти порції, а іншою їсти.
  3. Морозиво потрібно класти на кінчик язика, щоб відчути перші нотки смаку. Це зручніше робити, якщо тримати ложку, якою ви їсте, догори дном.
  4. Потім потрібно повільно почати обертати ложку в роті, щоб відчути не тільки смак, але і текстуру морозива. Здійсніть повний оборот.
  5. Після цього зробіть плавний і глибокий вдих ротом – так ви підключите верхні рецептори і відчуєте ті відтінки смаку, які зазвичай залишаються непоміченими.
  6. Тримати десерт у роті потрібно 12 секунд і тільки потім ковтати. Він повинен повністю розтанути, розкритися.
  7. Повторюйте ці кроки, поки морозиво не закінчиться.

Доктор Кемп радить налаштуватися не на прийом їжі, а саме на отримання задоволення від смаку морозива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: