fbpx
Сьогодні
12:28 06 Чер 2020

ВООЗ оприлюднила нові рекомендації для носіння масок від коронавірусу

Фото Freepik

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) змінила свої рекомендації щодо масок для обличчя, заявивши, що їх слід носити здоровим людям в громадських місцях.

ро це повідомила провідний технічний експерт ВООЗ з Covid-19, доктор Марія Ван Керхове, повідомляє BBC.

"Люди можуть заразитися інфекцією за кілька днів до того, як у них з'являться симптоми. Деякі люди заражаються вірусом, але взагалі не виявляють симптомів. Тому там, де дистанціювання неможливе, наприклад, у громадському транспорті та в місцях, таких як магазини і табори для біженців, рекомендується, щоб обличчя були закриті саморобними масками, щоб уникнути передачі інфекції", – зазначили в організації.

Нові дослідження показали, що маски можуть стати "бар'єром для потенційно інфекційних крапель" коронавіруса. Причому йдеться не лише про медичну маску, а про звичайну, тканинну.

Водночас ВООЗ наголосила, що маски для обличчя є лише одним з низки інструментів, які можна використовувати для зниження ризику передачі коронавіруса, і що вони не повинні давати людям помилкове відчуття захисту.

"Маски самі по собі не захистять вас від Covid-19", – сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреисус.

Організація раніше радила носити медичні маски хворім і людям, кі за ними доглядають, однак не було достатніх доказів, що їх повинні носити здорові люди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: