fbpx
Сьогодні
13:24 06 Чер 2020

Резніков заявив, що бойовики не пропускають людей на підконтрольні Україні території

Представники "влади" тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей не пропускають громадян на підконтрольні Україні території.

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова" повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

В ефірі шоу народна депутатка від "Опозиційної платформи — За життя" Наталія Королевська заявила, що КПВВ на Донбасі "закриті другий місяць поспіль і жодна людина, яка сьогодні проживає на неконтрольованій території, не може потрапити до себе на батьківщину в Україну".

Резніков на це відповів, що це "абсолютна неправда". За його словами, зараз є українські прикордонники керуються документом, в якому описаний перелік "гуманітарних причин", за якими люди можуть бути пропущені через КПВВ в Україну. Серед таких причин віцепрем'єр назвав необхідність для абітурієнтів скласти ЗНО для вступу до українських ВНЗ.

Не пускають громадян, за його словами, представники окупаційної "влади".

"Ми отримуємо багато звернень, люди хочуть потрапити в Україну, але не можуть, тому що їх не пропускають окупаційні режими", — сказав він.

Також через КПВВ не пропускають і представників міжнародних гуманітарних організацій ("Червоний хрест", ООН, ОБСЄ).

"Кожен день патрулі ОБСЄ не можуть потрапити через КПВВ на окуповані території, тому що окупаційні режими через все КПВВ в Донецькій та Луганській області не пропускають нікого", — додав Резніков.

Повідомлялося, що КПВВ на Донбасі почнуть відкривати після 10 червня.

Раніше Єрмак заявив, що Німеччина підтримала переформатування ТКГ, і припустив візит до Парижа після Берліна.

Нагадаємо, Резніков виключив створення Консультативної ради при ТКГ по Донбасу.

Також Арахамія оцінив можливість проведення виборів в ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: