fbpx
Сьогодні
09:03 05 Чер 2020

Міністр фінансів запевнив, що МВФ не вимагає підвищувати тарифи заради траншу

Угода з МВФ про надання траншу Україні не містить пунктів про підвищення тарифів.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ток-шоу Право на владу на 1+1.

Так, ведуча Наталія Мосейчук нагадала, що на плівках розмови п'ятого президента України Петра Порошенка та американського політика Джо Байдена перший сказав: «Я підвищив тарифи не так, як ви просили, а підвищив на 100%».

«Ми беремо, як країна, на себе зобов'язання. Чотири підписувачі (президент, прем'єр-міністр, голова Нацбанку, міністр фінансів — приклад). Відповідно, країна в цілому і, відповідно, уряд країни приймає ці зобов'язання. Там немає зобов'язання підвищувати тарифи — ще раз наголошую на цьому. Тому маніпуляції з Байденом і Порошенком — вони тут зовсім ні до чого «, — відповів Марченко.

Як повідомлялося, 21 травня представники МВФ і представники української влади досягли угоди про нову програму співпраці stand-by на суму $5 млрд.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, до кінця року Україна отримає від МВФ два транші на $3,5 млрд.

Рада директорів МВФ включила до порядку денного засідань на 9 червня питання про схвалення програми stand-by для України.

Раніше двома обов'язковими умовами Фонду називали відкриття ринку землі та прийняття закону, який робить неможливим повернення націоналізованих або виведених з ринку банків колишнім власникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: