fbpx
Сьогодні
10:16 05 Чер 2020

Міністр фінансів прокоментував вимоги МВФ щодо пенсійної та податкової реформ

Сергій Марченко

Одним серед пунктів меморандуму подальшої співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) на 2020-2021 роки за програмою stand by передбачається продовження пенсійної реформи. 

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі "Право на владу" на каналі 1+1.

Міністр наголосив, що МВФ не вимагає від України підвищення пенсійного віку.

"МВФ нам рекомендує не робити виключення в плані пенсій. Не робити пільгових пенсій для судів, для прокурорів, як це було в попередні періоди. Тобто там певні запобіжники щодо можливості розкачування пенсійної системи. Вони створені, і більше ніяких ризиків", – сказав Марченко.

На думку міністра, сьогодні в програмі МВФ зазначені лише такі кроки, які зобов'язаний робити уряд будь-якої країни. До прикладу, у меморандумі прописані кроки до реалізації реформи податкової системи.

"Реформа податкової системи передбачає створення єдиної юридичної особи в державній податковій службі, в державній митній службі. Ми на це йдемо, це нормальний практичний крок, я не бачу в цьому жодних якихось критичних речей. Це технічний крок, який ми робили з МВФ та без МВФ", – додав він.

Також міністр фінансів запевнив, що МВФ не вимагає підвищувати тарифи заради траншу.

Нагадаємо, МВФ підтверджує намір надати допомогу Україні в ромірі 5 млрд доларів в умовах кризи – це 18-місячна програма, яку розглянуть на на засіданні ради директорів Фонду 9 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: