fbpx
Сьогодні
11:48 05 Чер 2020

Аваков заявив, що розслідування справи Шеремета не пов’язане з його кар’єрою

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета "зібрано дуже багато матеріалів" і "проведена значна робота".

Про це сказав Аваков з трибуни у Верховній Раді.

"Справа про вбивство Павла Шеремета дуже складна. І з багатьма обтяжуючими та прихованими від загального погляду обставинами…

Що зараз відбувається? Зараз слідством зібрано більше 200 томів, на сьогоднішній день оголошено підозру 3 підозрюваним.

Кожен підозрюваний має право на захист, і суд повинен винести рішення, зваживши на всю систему аргументів обвинувачення, підозр та захисту…

Не потрібно спекулювати політично навколо цієї справи. Розслідування цієї справи дуже серйозне, воно ніяк не пов'язане з персоналіями, кар'єрами, моєю чи інших чиновників чи поліцейських…

По іншим епізодам цієї справи, по замовникам, організаторам, механізмам виконання та іншим співучасникам слідство триває. Очевидно, що воно може поновитись новими фактами, і ці факти стануть відомі суспільству. Ми звертаємо увагу на всі версії, які є. В тому числі, конспірологічні, які зараз появляються у просторі за участі деяких резонансних персонажів".

За словами Авакова, слідство вважає, що має "вичерпний набір аргументів" для підозр.

Також міністр сказав, що "підозрювані відмовились від дачі показань, участі в слідчих експериментах і перевірці на поліграфі" (раніше дехто з підозрюваних відмовлявся від таких слічих дій через нібито недовіру до експертів і порушення процедури – ред.).

Крім того, міністр зазначив, що "слідство передало всі матеріали до суду, і в загальному процесі суд повинен встановити істину".

Водночас, наразі справа перебуває на етапі ознайомлення сторін з доказами і ще не направлена до суду.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції говорив, що Аваков несе відповідальність, зокрема, за результат у справі Шеремета.

Раніше повідомлялося, що підозрюваному Антоненку продовжили арешт до 23 липня.

Також суд Києва залишив під вартою підозрювану Юлію Кузьменко до 24 липня.

25 травня суд відпустив медсестру Яну Дугар, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, під заставу у 168 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: