fbpx
Сьогодні
22:38 04 Чер 2020

У США внесли до Сенату законопроєкт про збільшення санкцій проти "Північного потоку-2"

До Сенату США внесли законопроєкт про розширення санкцій проти російського газогону "Північний потік-2".

Про це повідомив на своєму сайті один зі співавторів документу сенатор-республіканець Джон Баррассо.

Документ пропонує посилення санкцій, передбачених законопроектом "Про енергетичну безпеку Європи", який блокує завершення будівництва газопроводу.

"Трубопровід "Північний потік-2″ – це російська пастка. Це робить Європу і наших союзників більш залежними від Росії та більш схильними до російського впливу. Ми зобов'язані блокувати всі російські зусилля для завершення цього небезпечного трубопроводу. Наш законопроект розширює цільові санкції щодо тих, хто бере участь у будівництві цього газопроводу. Ці санкції не дозволять Росії посилити свою геополітичну зброю", – заявив сенатор Баррассо.

На підтримку законопроєкту також висловилися інші сенатори.

"Існує двосторонній і двопалатний консенсус, що російський газопровід "Північний потік-2″ становить критичну загрозу національній безпеці Америки і не повинен бути завершений. Минулого року обидві партії та обидві палати Конгресу зібралися, щоб ухвалити мій та сенатора Шехіна двопартійний законопроєкт про захист енергетичної безпеки Європи. Тим не менш, Путін продовжує намагатися обійти ці санкції, і тому цей новий законопроект раз і назавжди уточнить, що ті, хто будь-яким чином бере участь у будівництві трубопроводу, зіткнуться з негайними американськими санкціями", – заявив сенатор Круз.

"Зараз ми повинні продовжувати ці зусилля і гарантувати, що Росія не здійснюватиме прихованого впливу на всю Європу. "Північний потік-2″ загрожує Україні, енергетичній незалежності Європи та дозволить Росії відкриття експлуатувати наших союзників. Конгрес знову повинен прийняти рішучі дії та завадити цьому", – сказав сенатор Шахін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: