fbpx
Сьогодні
13:51 04 Чер 2020

Аваков про Кагарлик: Такі випадки є у кожній країні світу, ми нічого не приховували

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що випадки катування і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу, важливо їх не приховувати та покарати винних.

Про це повідомила пресслужба МВС.

"Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та у медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична.

Проте, принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. "Врадіївку" намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до міста події було викликано слідчу групу ДБР.

На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте, ознакою здоров'я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою закону".

За словами міністра МВС, штат Кагарлицького відділу поліції розформували, 60 поліцейських вивели за штат. Можливість їхньої подальшої служби вирішить кадрова комісія Нацполіції.

4 червня генпрокурор Ірина Венедіктова зібрала силовиків на нараду через події у Кагарлику.

Раніше повідомлялося, що 25 травня у місті Кагарлик Київської області розформували відділок поліції після інциденту з побиттям і зґвалтуванням жінки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: