fbpx
Сьогодні
15:13 03 Чер 2020

Кабмін пропонує Раді підтримати нову програму кредитування бізнесу "Нові гроші"

Кабмін пропонує Верховній Раді підтримати програму "Нові гроші", яка передбачає кредитування на 5 млрд грн для мікро, малого і середнього бізнесу.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"Ми запустили програму дешевого кредитування "5-7-9%", програма дійсно кредитує бізнес, на сьогодні видано понад 250 млн грн кредитів. Але цього точно недостатньо було в карантниих і кризових умовах. Тому Кабмін пропонує ВР підтримати програму "Нові гроші", ми зможемо розглдати можливість видачі малому, середньому і мікробізнесу кредитів під дешеві відсотки", – заявив він.

За його словами, програма "5-7-9%" на сьогодні "стала практично програмою 0% і дає можливість малому і мікробізнесу рефінансувати свої існуючі кредити".

"Уже в 9 банках підписані угоди під 0% з відтермінуванням сплати тіла кредиту на 1 рік. Програма "5-7-9% трансформована в програму 0% під кредити для малого і мікробізнесу", – підкреслив Шмигаль.

"Щодо законопроєкту по "Нових грошах", ми пропонуємо проєкт закону, який передбачає кредитування на 5 млрд грн для мікро, малого і середнього бізнесу, держава гарантує 80% тіла кредиту перед банком", – пояснив голова уряду.

"Минулого тижня ми опублікували програму стимулювання економіки і запкустили процес її публічного обговорення. Ми також пропрацювали оновлену програму діяльності уряду. Ми значно цей документ підсилили, додали до нього чіткі розрахунки, нормативну-правову базу, терміни", – розповів Шмигаль про програму діяльності уряду.

"На нашу думку, головне – це виконання тих речей, які прописані в програмі. Часто ми бачили в документах зростання ВВП на 40%, а у реальному житті фіксувався спад економіки і промисловості в цілому і це було одночасно", – додав він.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: