Новини

Україна скоро представить свою делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака “МАУ”, – МЗС

Найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого біля Тегерана літака "МАУ".

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Заступник міністра поінформував співрозмовника про перебіг формування офіційної делегації України на переговорах з Іраном. Найближчим часом Україна представить свою команду переговорників".

Під час зустрічі з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді заступник міністра закордонних справ Євген Єнін наголосив на необхідності забезпечення іранською стороною прозорого й об'єктивного розслідування, спрямованого на встановлення причин катастрофи літака, притягнення винних до відповідальності, виплати компенсацій родинам загиблих тощо. Єнін відзначив важливість повної та безумовної співпраці іранської сторони в питанні швидкої розшифровки бортових самописців відповідно до норм міжнародного права.

"У відповідь Манучехр Мораді запевнив у готовності Ірану до діалогу з Україною у правовій, технічній та політичній площинах задля врегулювання проблемних питань, пов'язаних з наслідками авіакатастрофи, а також повідомив, що Іран розглядає Україну як пріоритетну державу і контексті проведення розслідування та розшифрування чорних скриньок збитого літака", – повідомляє МЗС.

Посол також зазначив, що поширена деякими іранськими ЗМІ інформація щодо намірів уряду Ірану передати самописці для розшифрування Франції, з огляду на "затягування" українською стороною переговорного процесу, не відповідає дійсності та не відображає офіційної позиції Тегерана.

Учасники зустрічі домовилися зміцнювати взаємодію на дипломатичному рівні з метою прискорення вирішення наявних проблемних питань.

Нагадаємо, що пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, там війська рф 35 разів атакували позиції ЗСУ

Минулої доби, 4 квітня, російські війська продовжують тиснути по всій лінії фронту, найгарячіше на Авдіївському… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Бога на плечі шеврон з українським прапором: Зеленський у Великдень звернувся до українців

5 квітня президент України Володимир Зеленський 5 квітня, у Великдень, звернувся до українців з нагоди… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Наслідки нічної атаки Харкова російськими безпілотниками: постраждали 5 осіб, серед них дитина

У ніч на 5 травня російські окупанти атакували ударними безпілотниками приватний сектор міста Харкова, внаслідок… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Росія запустила по низці областей України 24 БпЛА: сили ППО знищили 23 дрони-камікадзе

У ніч на 5 травня російські загарбники атакували декілька регіонів країни 24 "Шахедами", 23 з… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Окупанти другу ніч поспіль атакували Харків та Дніпропетровщину “Шахедами”: є пошкодження, виникли пожежі

У ніч на 5 травня російські загарбники вже другу ніч поспіль завдали удару безпілотниками по… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.