fbpx
Сьогодні
13:31 03 Чер 2020

Ткаченко пообіцяв захищати Ройтбурда від звільнень з посади директора Одеського музею

Голова комітету Верховної Ради з інформаційної та гуманітарної політики Олександр Ткаченко прокоментував спробу звільнити Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

"Цій історії якоїсь неприродньої ненависті депутатів тамтешньої облради до Олександра вже три роки.

Спочатку одеські обранці відмовлялися підписувати з ним угоду, хоч він і переміг у конкурсі на посаду. Потім чіплялися до того, що ремонт у музеї він робив «не за встановленим законом порядком» і звільнили. А після рішення райсуду, що поновив його на роботі, пішли до суду апеляційного. Ще й спробували створити незаконний орган нагляду та цензури об'єктів культури – так звану наглядову раду.

Мені здається, свої сили одеські обласні депутати направляють не туди куди треба…У той час, коли в місті валяться будинки, а новітня хаотична забудова знищує останні куточки тієї самої – класичної Одеси – перлини у моря. Але ж саме такі люди, як Ройтбурд, і надають блиску цій перлині.

Мабуть, проблема в тому, що для багатьох депутатів одеської облради Ройтбурд чужий і політично і інтелектуально. Їм складно зрозуміти вільних людей. І те, що поняття «мистецтво» та «свобода» – нерозривні. Тож будемо захищати і цей зв'язок і Олександра Ройтбурда", – написав Ткаченко.

Ройтбурд залишиться директором Одеського художнього музею: ОДА обіцяє допомогу в суді.

Раніше стало відомо, що суд знову звільнив директора Одеського художнього музею.

Сам же Ройтбурд закликав вийти на акцію під ОДА у суботу, 6 червня, об 11 ранку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: