fbpx
Сьогодні
11:30 03 Чер 2020

Рахунки Суспільного мовника розблокували, - НСТУ

Комерційні рахунки Суспільного розблоковані й тепер мовник може вільно розпоряджатися коштами на них.

Про це повідомила пресслужба Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Там зазначили, що арешт з рахунків 2 червня зняв відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

У НСТУ переконують, що тепер починають гасити борги з власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії. Виплати компанії «Євроньюз» там планують завершити до кінця місяця.

Нагадаємо, що наприкінці лютого 2020 року на рахунки Суспільного наклали арешт – роботу каналу було заблоковано. Це пов'язано з тим, що 18 лютого Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу у понад 10,5 млн євро та 73 тис. грн судового збору на користь акціонерного товариства «Євроньюз».

У «Суспільному» зазначають, колишня державна Національна телекомпанія України почала співпрацювати з «Євроньюз» у 2010 році, тобто ще до створення «Суспільного мовника». Згодом з бюджету припинили виділяти кошти на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії «Євроньюз», що й спричинило появу боргу та відповідний судовий процес.

«Суспільний мовник» отримав цей борг у спадок як правонаступник усіх прав та обов'язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: