fbpx
Сьогодні
19:30 03 Чер 2020

Рада планує дозволити надсилати депутатські звернення в електронній формі

Фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №3157 "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо депутатських звернень)".

За документ проголосували 297 народних депутатів.

Зокрема, документ пропонує дозволити надсилання депутатського звернення не лише в паперовому, але й електронному вигляді. Законопроектом також передбачено, що відповідь на депутатське звернення має бути вмотивованою та по своїй суті відповідати на підняті у зверненні питання.

Також проект закону пропонує змінити термін повідомлення народного депутата про розгляд його звернення. Зараз посадова особа, відповідальна за розгляд звернення, зобов'язана на прохання парламентаря завчасно, але не пізніше, ніж за день, повідомити про час і місце розгляду такого звернення. Законопроектом пропонується цей термін змінити на три дні.

"Це необхідно для того, щоб народні депутати та їх помічники-консультанти мали більше часу для можливості планування і коригування свого графіку", – йдеться у пояснювальній записці.

Також повідомлялося, що народні депутати у першому читанні підтримали законопроєкт №2228, яким хочуть зменшити строк оприлюднення нормативно-правових актів і рішень органів місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: