fbpx
Сьогодні
17:48 03 Чер 2020

На двох станціях столичного метро встановили тактильні смуги для маломобільних людей

На станціях метро «Лук'янівська» та «Сирець» у Києві протестували тактильні смуги для маломобільних категорій пасажирів. Також там тривають ремонтні роботи: у вестибюлі та на платформі хочуть облаштування навігацію та замінити вхідні двері.

Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Валентин Осипов, передає КМДА.

«Зараз безбар'єрними у столичній підземці є 13 станцій. Там можна скористатися ліфтами або підйомниками. Минулого року завершилася реконструкція станції «Святошин». Це був пілотний проєкт не лише капітального ремонту, а й облаштування ліфтового підйомника на станції зразка 70-х років», — розповів він.

На станціях «Лук'янівська» та «Сирець» провели тестування тактильних смуг для маломобільних категорій пасажирів –…

Posted by КП "Київський метрополітен" on Tuesday, June 2, 2020

Осипов зауважив, що для зручності пасажирів маломобільних груп у підземці працює служба супроводу. Скористатися службою можна без очікування, попередньо залишивши заявку за телефоном: (044) 238-55-11.

Зазначають, що метрополітен у питаннях покращення доступності для маломобільних людей співпрацює з Національною асамблеєю людей з інвалідністю України. Представники цієї організації брали участь у тестуванні тактильних смуг для маломобільних категорій пасажирів на станціях «Лук'янівська» та «Сирець».

Зараз проводить підготовку необхідної документації для проєктів впровадження програми доступності на станціях «Арсенальна» та «Університет».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: