fbpx
Сьогодні
13:14 03 Чер 2020

Депутати хочуть зменшити строк оприлюднення актів та рішень органів місцевого самоврядування

Фото Reuters

Народні депутати у першому читанні підтримали законопроєкт №2228, яким хочуть зменшити строк оприлюднення нормативно-правових актів і рішень органів місцевого самоврядування.

Такий проєкт закону 3 червня під час засідання Верховної Ради підтримали 298 народних обранців.

Як розповів з трибуни парламенту ініціатор законопроєкту, депутат від фракції «Слуга Народу» Дмитро Микиша, таким чином хочуть оптимізувати роботу органів місцевого самоврядування та надавати суспільству оперативну інформацію.

«Цей законопроєкт дозволить забезпечити оперативність, відкритість та доступність діяльності органів місцевого самоврядування та сприятиме якісному та своєчасному здійсненню їхніх повноважень», – переконаний депутат.

Пропонують зменшити термін оприлюднення документів з 20 робочих днів до 10 календарних днів.

У пояснювальній записці йдеться, що передбачений законом строк 20 робочих днів для оприлюднення проєктів невиправдано уповільнює прийняття рішень органів місцевого самоврядування індивідуального характеру.

«Потрібно враховувати, що рішення приймаються колегіальними органами місцевого самоврядування (радами, виконавчими комітетами). Їх засідання відбуваються з певною періодичністю, а вказаний строк збільшує час затримки у розгляді заяв до двох і більше місяців», — йдеться у документі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: