fbpx
Сьогодні
23:33 02 Чер 2020

Єрмак заявив, що Німеччина підтримала переформатування ТКГ, і припустив візит до Парижа після Берліна

Фото ОПУ

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що німецькі партнери підтримали переформатування Тристоронньої контактної групи

Про це Єрмак повідомив журналістам у Берліні за підсумками робочого візиту, передає Укрінформ.

"Переформатування Тристоронньої контактної групи для нас є дуже важливим, тому що ми говоримо, що Україна має домінувати на цих перемовинах. У Берліні підтримують переформатування", – сказав Єрмак.

При цьому тему створення Консультаційної ради на перемовинах із німецькими партнерами не обговорювали.

Голова ОПУ також припустив, що після Берліна він разом із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вирушать до Парижа.

"Думаю, ми зробимо незабаром такий же візит з міністром до Парижа", – сказав Єрмак.

Крім того, голова ОПУ зазначив, що незабаром планується відеоконференція політрадників у "нормандському" форматі, а після неї – відеоконференція на рівні міністрів МЗС. За словами Єрмака, конференція може відбутися одразу після виконання всіх домовленостей, досягнутих на "нормандській" зустрічі у Парижі в 2019 році.

Раніше повідомлялося, що Єрмак обговорив із зовнішньополітичним радником канцлера ФРН важливість активізації переговорів щодо Донбасу.

Також після зустрічі в Берліні Дмитро Кулеба сказав: Ми підтвердили неприпустимість прямого діалогу з представниками "ДНР" і "ЛНР".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: