fbpx
Сьогодні
12:13 02 Чер 2020

Поїздка в Берлін: Єрмак обговорив з міністром оборони ФРН питання досягнення миру на Донбасі

Фото ОПУ

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в Берліні обговорив з федеральним міністром оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України.

Про це повідомив Офіс президента.

Андрій Єрмак наголосив, що для прискорення просування до миру потрібно, насамперед, забезпечити виконання домовленостей, досягнутих лідерами країн – учасниць Нормандського формату на саміті в Парижі, зокрема щодо забезпечення повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню.

«Припинення обстрілів є базовою умовою для подальшого розведення сил і розмінування», – сказав він.

Він наголосив, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні мати повну свободу пересування, яка останнім часом блокується з боку незаконних збройних формувань.

Крім того, учасники зустрічі обговорили можливості для поглиблення взаємодії України та НАТО, а також питання двосторонньої співпраці.

Міністр оборони ФРН зазначила, що Україна є другом Німеччини. Берлін підтримує нашу країну на шляху до миру й не визнає окупації українських територій.

Аннегрет Крамп-Карренбауер наголосила, що нормалізація відносин з Росією можлива лише після відновлення територіальної цілісності України.

Німеччина також підтримує ініціативу України щодо інтенсифікації Мінського процесу та очікує на продовження переговорів у Нормандському форматі.

Міністр оборони ФРН зазначила, що Німеччина готова й надалі надавати допомогу в реалізації реформ в Україні.

Вона також прийняла запрошення свого українського колеги Андрія Тарана відвідати Україну з візитом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: