fbpx
Сьогодні
14:51 02 Чер 2020

Україна буде обговорювати питання про майбуню платформу щодо Криму, - глава МЗС

Україна обговорюватиме з партнерами, зокрема з Німеччиною, питання того, якою саме має бути міжнародна платформа щодо Криму.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, Україна порушує питання Криму на перемовинах в різних форматах.

"Нас цікавлять насамперед два елементи. Це питання прав людини і у цьому зв'язку звільнення осіб, яких незаконно утримує РФ. Ви знаєте, що абсолютна більшість з них є кримськими татарами", – сказав Кулеба.

Він зазначив, що вкотре звернувся до Гайко Мааса за допомогою, аби забезпечити доступ Червоного хреста до українців, яких незаконно утримує Росія в окупованому Криму.

"Другий елемент є глобальним. Йдеться про те, у якому форматі ми будемо обговорювати ситуацію в Криму і його неминучу деокупацію…

З нашими партнерами ми говоритимемо про те, в якому саме форматі нам налагодити цей діалог, як саме має виглядати міжнародна платформа щодо Криму. І ця тема буде також предметом нашої розмови з паном Маасом у подальшому.

Зараз лише ще раз наголошу, що питання Криму завжди буде серед пріоритетних для мене як для міністра закордонних справ, і доти, доки Крим не буде деокупований і не повернеться до складу України", – сказав Кулеба на прес-конференції після переговорів із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом у Берліні у вівторок.

Раніше після зустрічі в Берліні Дмитро Кулеба сказав: Ми підтвердили неприпустимість прямого діалогу з представниками "ДНР" і "ЛНР".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: