fbpx
Сьогодні
21:41 02 Чер 2020

У ЦВК розповіли, чому на окрузі загиблого нардепа Давиденка поки не призначають вибори

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявив, що ЦВК поки не отримувала офіційних підтверджуючих документів щодо смерті народного депутата Валерія Давиденка.

Про це він сказав під час засідання комісії.

За словами Діденка, у зв'язку з цим комісія не може розглядати питання про призначення проміжних виборів в 208-му окрузі Чернігівської області.

«Станом на даний момент в Центральну виборчу комісію не надходило жодного документу, яким би засвідчував факт дострокового припинення повноважень народного депутата, тому на даний момент часу в Центральній виборчій комісії відсутні юридичні підстави для розгляду цього питання», – сказав він.

За словами Діденка, зараз у бюджеті не передбачено коштів на проведення проміжних виборів.

«Після останніх змін до закону про державний бюджет України в державному бюджеті на 2020 рік відсутнє фінансування на проведення проміжних виборів. Тому питання призначення проміжних виборів в 208-му окрузі має вирішуватися комплексно з питанням фінансування цих виборів», – сказав він.

Нагадаємо, що в суботу, 23 травня, близько 20 години вечора нардеп групи "Довіра" Валерій Давиденко був знайдений застреленим у своєму офісі.

МВС розглядає самогубство як попередню версію смерті Давиденка, поруч з тілом правоохоронці знайшли пістолет. Соратники депутата не вірять в цю версію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: