У травні 65 депутатів пропустили понад 30% голосувань, тепер їх можуть залишити без виплат

У травні 2020 року 65 народних депутатів пропустили понад 30% голосувань на засіданнях Верховної Ради, з них 29 — представники фракції «Слуга Народу».

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

Окрім монобільшості, 30% голосувань пропустили ще 10 депутатів від «Батьківщини», 7 від «Опозиційної платформи — За життя», 6 від «Голосу», 5 від «Європейської Солідарності».

Також це стосується 6 парламентарів від депутатської групи «За майбутнє» та 2 від «Довіри». Також пропустили 5 позафракційних депутатів.

Усі 100% голосувань пропустили 9 депутатів, зокрема від «Батьківщини» Альона Шкрум, Анжеліка Лабунська, Валерій Дубіль та Віталій Данілов. Від «Європейської солідарності двоє: Володимир В'ятрович та Яна Зінкевич.

Крім них, Вадим Столар від «Опозиційної платформи — За життя», Віктор Балога з групи «За майбутнє» та позафракційний Сергій Рудик.

Тепер рішення щодо цих депутатів мають ухвалити на Комітеті з питань регламенту депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

Відповідно до ухвалених у жовтні 2019 року змін до законодавства, відвідуваність депутатами пленарних засідань вимірюється їхньою участю у голосуваннях. Якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях.

Таким чином Рада відмовилася від письмової реєстрації депутатів. До тих обранців, які не беруть участь у голосуваннях, застосовують фінансові санкції. Така процедура стосується тих депутатів, які пропустили понад 30% голосувань. Їм не відшкодовують витрати, пов'язані з виконанням ними депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Відповідно до Постанови про фінансове забезпечення народних депутатів, посадовий оклад одного народного обранця коливається від 10 до 12 прожиткових мінімумів (20 270 — 24 324 гривень у 2020 році).

Зарплата депутата, крім посадового окладу, включає ще надбавки та доплати (для депутатів, які мають науковий ступінь або почесне звання). Сума, аналогічна заробітній платі, виділяється також і на виконання депутатських повноважень.

Свіжі дописи

  • Новини

У Міненерго розповіли, чи будуть відключення світла 19 травня

На 19 травня обмеження електропостачання поки не плануються, проте в уряді просять споживачів економити електроенергію.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупанти двічі били по базі відпочинку на Харківщині: серед жертв – вагітна, серед поранених – дитина

Унаслідок ворожого удару 19 травня по Малоданилівській громаді Харківського району зросла кількість загиблих до 5… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

На базі Кінологічного центру столичній поліції запрацює дитячий гурток: у чому рішення

У Києві незабаром розпочне свою роботу дитячий гурток “Юний кінолог”, який функціонуватиме на базі Кінологічного… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Безпілотники СБУ атакували вночі російський аеродром “Кущевська”, де знаходяться десятки літаків

Українські оборонці та спецслужбовці вночі 19 травня атакували військовий аеродром "Кущевська" та Слов’янський нафтопереробний завод,… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Наслідки удару по Малоданилівській громаді на Харківщині: 4 загиблих та 8 поранених

Уранці 19 травня у Харківському районі пролунали вибухи, внаслідок ворожого удару по Малоданилівській громаді 4… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Генштабі розповіли про обстановку на Харківському напрямку: ситуація змінилась

На Харківському напрямку російські війська знизили свою активність до нуля: водночас ЗСУ завдали ворогові значних… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.