fbpx
Сьогодні
22:30 02 Чер 2020

У праймеріз "Слуги Народу" на посаду мера Києва зможуть взяти участь до 6 кандидатів

У внутрішньому праймеріз «Слуги Народу» візьмуть участь від 4 до 6 кандидатів у мери Києва. Зараз відомо про чотирьох охочих стати главою Києва від фракції.

Про це розповів  заступник глави фракції «Слуги Народу» Олександр Корнієнко у коментарі «Интерфакс- Украина».

Він зазначив, що загалом кандидатів може бути до шести.

«Згодом два-три найбільш потенційних претендентів потраплять до президента, а він, як лідер партії, вирішить, кому партія може довірити цю можливість. Думаю, партія сприйме думку президента, поки що альтернативних ситуацій не було», — зазначив Корнієнко.

Він нагадав, що наразі 4 потенційних учасників праймеріз: Олександр Ткаченко, Микола Тищенко, Олександр Дубінський та Олександр Качура. За словами Корнієнка, Ткаченко, якого фракція рекомендувала на посаду міністра культури, поки не заявляв про «самовідвід з цього процесу».

Заступник додав, що рішення Качури брати участь було несподіванкою:

«Ми до останнього не розуміли його плани на життя — у плані того, що депутат розвиває якусь фантастичну медіаактивність, ну і що далі?», — сказав він.

Корнієнко зазначив, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який раніше казав про можливість брати участь у виборах на посаду мера Києва, може брати участь у праймеріз партії. За його словами, Ляшко не порушує критерії фракції, має достатній рівень довіри з відсутністю негативного політичного минулого.

Зазначимо, депутати від "Слуги народу" пропонують знизити прохідний бар'єр для партій на місцевих виборах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: