fbpx
Сьогодні
15:37 02 Чер 2020

Рада підвищила соцгарантії дітям, які перебувають під опікою, та дітям-інвалідам

Верховна Рада підвищила соціальні гарантії окремим категоріям осіб, змінивши деякі закони України.

За відповідний законопроект №2494 у другому читанні та в цілому проголосували 239 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, зокрема для дітей з інвалідністю, уніфікує принципи надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям.

Допомога на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування, надається в розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлена опіка або піклування, – 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У разі якщо на дитину (дитину з інвалідністю) виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога (крім державної соціальної допомоги, що виплачується на дітей з інвалідністю відповідно до законодавства), розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку, визначається як різниця між 2,5 розміру прожиткового мінімуму (для дитини з інвалідністю, над якою встановлено опіку чи піклування, – 3,5 розміру прожиткового мінімуму) для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

Крім того, згідно з ухваленими змінами, при народженні першої та кожної наступної дитини призначається допомога у розмірі 41280 грн. Водночас допомога виплачується одноразово в сумі 10320 грн, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами в порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

Законопроект також запроваджує державну соціальну допомогу на догляд за одинокими особами, які досягли 80-річного віку і потребують постійного догляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: