fbpx
Сьогодні
14:36 02 Чер 2020

Ми продовжимо розмову у "нормандському форматі" на рівні міністрів, - Кулеба

Незабаром відбудеться розмова міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція та РФ).

Про це сказав глава МЗС Дмитро Кулеба на спільній прес-конференції за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

"Що стосується саміту (нормандського, на рівні лідерів країн), все буде залежати від того, як буде розвиватися ситуація з пандемією. Конфлікт на сході України для ЄС залишається важливою темою", – сказав Маас.

Він також заявив, під час головування Німеччини в ЄС, яке почнеться 1 липня, одним з важливих питань будуть стосунки з країнами "Східного партнерства".

"Україна буде важливим аспектом. Ми не лише продовжимо пошук шляхів, як досягти миру в Україні, ми також будемо допомагати з реформами", – додав міністр.

Своєю чергою Кулеба повідомив про домовленість провести "нормандські" переговори на рівні міністрів.

"Ми продовжимо розмову в нормандському форматі на рівні міністрів, вже незабаром відбудеться чергова така розмова, де ми будемо обговорювати рішення, які можуть принести мир на Донбасі".

Раніше після зустрічі в Берліні Дмитро Кулеба сказав: Ми підтвердили неприпустимість прямого діалогу з представниками "ДНР" і "ЛНР".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: