fbpx
Сьогодні
10:33 02 Чер 2020

Корнієнко розповів, як визначатимуть кандидатів в мери Києва від "Слуги народу"

Від чотирьох до шести кандидатів у мери Києва можуть взяти участь у партійних праймеріз, прогнозує перший заступник голови фракції "Слуга народу".

Про це сказав голова партії "СН" Олександр Корнієнко у коментарі "Інтерфаксу-Україна".

"У нас буде якийсь пул кандидатів. Там їх буде, напевно, чотири-п'ять, може бути шість. У результаті, два-три найбільш потенційних можливих претенденти потрапляють до президента і далі президент як лідер партії визначає, кому партія могла би довірити цю можливість. А партія, думаю, сприйме думку президента, поки що альтернативних ситуацій не було".

Корнієнко нагадав, що наразі потенційних учасників праймеріз четверо.

"Нині охочих четверо – Ткаченко, Тищенко, Дубінський і Качура", – сказав Корнієнко.

Він уточнив, що голова парламентського комітету з питань інформаційної політики Олександр Ткаченко, якого фракція в понеділок рекомендувала на посаду міністра культури, "поки що не заявляв про самовідвід цього процесу".

Корнієнко також зазначив, що намір народного депутата Олександра Качури стати мером столиці був несподіваним.

"Олександр Качура – це була така несподіванка, це був як би кіт у мішку в цьому процесі. Ми до останнього не розуміли його плани на життя – в плані того, що депутат розвиває якусь фантастичну медіаактивність, ну і що далі? Виявилося, що далі – мер Києва", – сказав він.

Корнієнко також зазначив, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який раніше заявив про свою можливу участь у виборах мера Києва, теоретично може брати участь у праймеріз.

"Як потенційного кандидата його можуть розглядати. Він не порушує тих критеріїв, які у нас є, вони не сильно формалізовані, але їх розуміють усі, хто нині причетний до виборчого процесу", – зазначив Корнієнко.

За словами Корнієнка, у Ляшка "досить високий рівень довіри, високий рівень упізнаваності", у нього "відсутні будь-які історії політичного негативного досвіду і політичного минулого, він професіонал" у своїй справі.

"Під критерії він потрапляє. Чи можна вважати його новим обличчям? Напевно ні. Але виходячи з нашої оновленої стратегії щодо місцевих виборів, коли ми переключилися від повністю нових осіб і говоримо, що нам потрібні люди можливо нові в політиці, але досвідчені в житті, які мають якийсь бекграунд. Теоретично він може брати участь у праймеріз. Чи братиме участь? Запитання до нього… Я з ним переговорів таких не проводжу поки що", – наголосив Корнієнко.

Він розповів, що процес організації праймеріз ще обговорюють, але вже можна говорити про його елементи.

"Може йтися про опитування фракції депутатів "Слуги народу". Причому у фракції далеко не всі члени партії, але ми вважаємо, що Київ – це важлива історія і він заслуговує на те, щоб все-таки всі народні депутати нашої фракції, монобільшості висловилися. Це перша складова (праймеріз)", – зазначив Корнієнко.

За його словами, друга складова – класичний партійний праймеріз, коли члени партії визначають кандидата за результатами дебатів.

"Київська міська партійна організація налічує приблизно сто осіб… І, відповідно, ми можемо далі говорити про класичний партійний праймеріз, як у США", – зазначив Корнієнко.

Лідер партії наголосив, що важливим у процесі відбору претендентів є і популярність кандидатів у мери у виборців, яку відображають соцопитування.

"Зрозуміло, що нині з цим складніше, тому що коронавірус й опитування проводять телефоном, а у них висока похибка, але все одно якесь приблизне розуміння, настрій можна визначити", – зазначив Корнієнко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: