fbpx
Сьогодні
14:19 01 Чер 2020

Зеленський закликає, щоб Україну не втягували в президентську кампанію в США

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський закликає, щоб Україну не втягували в президентську кампанію в США, і заперечує свою причетність до появи записів розмов між п'ятим президентом України Петром Порошенком та віце-президентом США Джо Байденом.

"Навіщо треба знову втягувати в це Україну? Нині ми насолоджуємося двопартійною підтримкою в США, і в Конгресі, і в Сенаті. У нас є підтримка президента (Дональда Трампа). Ці записи не є чимось пріоритетним", – сказав він в інтерв'ю британському The Telegraph.

Зеленський наголосив, що Україна не хоче впливати на внутрішньополітичну чи зовнішньополітичну ситуацію в будь-якій країні або на процес виборів у будь-якій країні. "Ми – незалежна держава. Сполучені Штати Америки – незалежна країна", – зазначив він.

Президент України також наголосив, що не мав уявлення про ймовірну розмову між Порошенком і Байденом, і він не буде випереджати розслідування щодо цих записів.

"Послухайте, я нічого не знаю про деталі цієї угоди (між Порошенком і Байденом). І чи було цю угоду досягнуто або відкинуто, і чи існувала взагалі ця угода. Мене цікавить лише те, як можна було підслухати, записати на плівку офіс президента України", – сказав Зеленський.

Раніше Офіс генпрокурора вніс до ЄРДР інформацію за статтею про держзраду і зловживання владою за заявою нардепа України Андрія Деркача, який напередодні оприлюднив аудіоматеріали, що можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

Повідомлялося, що на цих записах Порошенко "хвалився" Байдену, що вдвічі підняв ціни на комунальні послуги для українців.

Також у Байдена прокоментували "плівки Деркача".

Нагадаємо, Комітет США хоче отримати дані про роботу сина Джо Байдена в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: