fbpx
Сьогодні
19:01 01 Чер 2020

Зеленський відвідав дитячий центр реабілітації, хоча такі установи закриті для відвідувачів через коронавірус

Президент України Володимир Зеленський відвідав Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дитини "Отчий дім" у селі Святопетрівське.

Про це повідомила пресслужба Офісу голови держави.

Візит Зеленського відбувся в умовах епідемії, коронавірусу, коли всі інтернати зачинені на вхід та вихід, зазначає ZN.

"Президент переглянув театральну виставу за участі вихованців закладу. За словами голови Ради Громадської організації "Об'єднання соціальних проектів "Отчий дім" Романа Корнійка, участь дітей у театральних постановках є одним з видів психологічної терапії", – повідомили в ОПУ.

Окрім того, президент ознайомився з молодіжним спортивним клубом центру, на базі якого працюють декілька секцій. Також він оглянув Центр матері і дитини "Отчого дому", де проходять реабілітацію постраждалі від домашнього насилля.

"Володимир Зеленський побував у квартирі, де проживають діти, які готуються до усиновлення. Тут створені умови, максимально наближені до домашніх. Діти показали Володимиру Зеленському свої кімнати", – зазначили в Офісі президента.

Володимир Зеленський побував у центрі соціально-психологічної реабілітації дитини «Отчий дім»

Сьогодні, в Міжнародний день захисту дітей, Володимир Зеленський побував у селі Святопетрівське Київської області, де привітав зі святом вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дитини «Отчий дім». Наразі тут мешкають 95 підопічних. Усі вони отримали в подарунок іграшки та солодощі. Крім того, закладу подарували міні-басейн.«Ким ви будете – вченими, військовими, інженерами, вчителями – треба завжди залишатися людьми – добрими, чесними, толерантними, сучасними. А головне – щасливими», – наголосив Президент України, спілкуючись з дітьми.

Posted by Офіс Президента України on Monday, June 1, 2020

Як зазначає ZN, усі інтернатні установи через коронавірус закриті розпорядженням Міністерства соціальної політики на вхід і вихід (в тому числі для дітей), і всі процеси влаштування дітей в сім'ї через загрозу зараження фактично припинені, – президент зі свитою і в супроводі Уповноваженого з прав дитини їде привітати і потримати на ручках вихованців ЦСПРД "Отчий дім".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: