fbpx
Сьогодні
18:08 01 Чер 2020

"Замість вибухівки була земля": поліція розкрила нові подробиці щодо мінера мосту Метро

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

У спецоперації по затриманню зловмисника, який сьогодні погрожував підірвати міст Метро у Києві, взяли участь всі служби – 300 працівників Поліція Києва та 100 Національна гвардія України, кінологи, спеціалісти вибухотехнічної служби, два річкові катери, велика кількість авто та іншої техніки. Під час затримання ніхто не постраждав.

Про це передає поліція Києва.

Наразі рух метро та автомобілів запущений.

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко, який проводив перемовини з мінером, розповів, що чоловік не висував жодних вимог – лише погрожував підірвати міст, якщо хтось до нього наблизиться.

Мінер метро Андрій Крищенко

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

«Спільно з психологом ми провели перемовини. Ніяких вимог мінер не висував, було чутно тільки незв'язну мову. Коли була нагода – оперативно спрацювали спецпризначенці та службовий пес, які й затримали чоловіка. Після огляду виявилось, що у нього був балон, від якого йшли проводи, а також у руці був пульт управління. Під час огляду місця події виявлено муляж, в якому візуально знаходилася земля», – сказав Андрій Крищенко.

Мінер метро

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Псевдомінером виявився громадянин 1988 року народження, який проживає у місті Вишневе Києво-Святошинського району Київської області. Попередньо відомо, що раніше чоловік скоїв два дрібні адміністративні правопорушення. Його мати наразі перебуває в лікарні і, що у нього негаразди з родичами.

Мінер метро

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Наразі зловмисника доставлено до управління поліції. Туди ж викликано медиків, у тому числі й бригаду психіатричної допомоги. У затриманого будуть відібрані зразки на вміст у крові алкогольних та наркотичних речовин.

Мінер метро

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Проводяться слідчі дії.

Андрей Крищенко: У псевдомінера столичного мосту #Метро замість вибухівки була земляУ спецоперації по затриманню…

Posted by МВС України on Monday, June 1, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: