fbpx
Сьогодні
13:30 01 Чер 2020

Верховна Рада може розглянути програму уряду у четвер

Фото obozrevatel.com

Верховна Рада може розглянути програму дій Кабінету міністрів 4 червня, хоча фракція "Голос" вимагає зробити це 2 червня.

Про це сказав заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк і голова Верховної Ради Дмитро Разумков на погоджувальній раді парламенту.

Железняк: "Щодо уряду і програми дій уряду. Добре, що ми нарешті дійшли до розгляду цього реферату. Нещодавно були представлені слайди. Мені здається, що уряд – як поганий школяр: коли не може здати дипломну роботу, вирішив зробити розмальовку у вигляді презентації.

Я думаю, що більшість комітетів уже заявили про свою позицію, вона чітка (усі комітети ВР відправили програму на доопрацювання). Ми вважаємо, що цю програму навіть не треба відправляти на доопрацювання – цей уряд не протримається рік! – її треба відхиляти.

Шановний колего зі "Слуги народу", є стаття 227 у регламенті Верховної Ради, де чітко прописано, що в 15-денний термін програма дій уряду повинна бути розглянута у Верховній Раді. Тому ми вимагаємо, пане голово, щоб ви виконали регламент Верховної Ради і залишили програму уряду на розгляд у вівторок, як це передбачено законом".

Железняк також іронічно сказав, що якщо "уряд не розуміє професійні пропозиції", які йому надає опозиція, то команда "Голосу" підготувала "програму уряду для чайників", в якій слогани і хмарки слів ілюструють її пропозиції.

Він також нагадав, що фракція "Голосу" хотіла збирати підписи за відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ але тепер пропонує викликати його на годину запитань до уряду у п'ятницю.

Спікер Дмитро Разумков відповів, що щодо запрошення Авакова на годину запитань до уряду 5 червня пропозиція "Голосу" співпала з пропозицією "Слуги народу".

Що ж до програми дій уряду – це питання зможуть розглянути в четвер, 4 червня.

Разумков: "Щодо програми дій, дійсно це передбачено регламентом, однак, на жаль, коронавірус не був передбачений регламентом, тому ми і відтермінували цей процес. Я впевнений, що в четвер можемо поставити це питання на голосування, якщо буде необхідність.

Я не думаю, що уряд ховається. Буде представник уряду – він скаже, чому пропонується четвер".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: