fbpx
Сьогодні
17:57 01 Чер 2020

В Україні немає системи охорони здоров'я, а на МОЗ здійснюють медійні атаки і тиск, - Степанов

Фото Reuters

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про медійні атаки та політичний тиск на МОЗ.

Про це він сказав у відеозверненні, яке оприлюднене на офіційному Facebook МОЗ.

"Останнім часом МОЗ часто згадують у негативному тоні і звинувачують у всіх можливих і неможливих злочинах, чинять медійні атаки та політичний тиск. Тому я вважаю за потрібне прояснити ситуацію. На посту міністра я вже два місяці, тож можу обґрунтовано стверджувати: системи охорони здоров'я в Україні немає. Це окремі уламки радянського минулого, шматочки абстрактних нездійснених проєктів майбутнього, відсутність нормальної нормативної та ресурсної бази, а система повністю знищена. … Як і доручив президент, ми виправимо помилки, допущені п'ять років тому при планування медичної реформи. Це не станеться завтра. Для цього потрібне час", – сказав Степанов.

Водночас він заявив, що попередні кроки з реформування медичної сфери в Україні, які здійснювалися останні три роки, не враховували українських реалій.

За його словами, зараз медійний простір поділений на два табори.

"Один табір – адепти так званої псевдореформи, котрі мали абсолютну владу і майже чотири роки експериментували з українською медициною. З іншого боку – вітчизняні лікарі, медичні працівники всіх рівнів, які опинилися під загрозою звільнення. Зараз ці так звані реформатори стали критиками будь-чого, аби тільки здіймати публічний галас, щоб відволікти українців від провалів своєї діяльності", – заявив Степанов.

За твердженням Степанова, попередні кроки в реформуванні призвели до загрози закриття лікарень, звільнення медпрацівників та їх відтоку за кордон.

"З нами команда професіоналів, нас підтримують лікарі, експерти, фахівці з міжнародним авторитетом. Ми маємо спільне бачення з вирішенням проблем охорони здоров'я з президентом та прем'єр-міністром. Я не боюся ніяких нападок і готовий захищати нашу позицію до кінця", – сказав Степанов.

Звернення міністра охорони здоров'я Максима Степанова у зв'язку з медійним та політичним тиском на МОЗ

‼️Звернення міністра охорони здоров'я Максим Степанов у зв'язку з медійним та політичним тиском на МОЗ: "Ми виправимо помилки, допущені п'ять років тому при плануванні медичної реформи"Очільник МОЗ Максим Степанов у новому відеозверненні зазначив, що так звані псевдореформатори здіймають політичний галас, щоб відволікти українців від провалу своєї діяльності. Міністр також запевнив, що його завдання на посту – зробити так, щоб українці отримали якісну, доступну медицину.За його словами, сьогодні інформаційне поле поділене на два табори. Один табір – адепти так званої "псевдореформи", котрі мали абсолютну владу і майже чотири роки експериментували з українською медициною. З іншого боку – вітчизняні лікарі, медичні працівники всіх рівнів, які опинилися під загрозою звільнення."Зараз ці так звані реформатори стали критиками будь-чого, аби тільки здіймати публічний галас, щоб відволікти українців від провалів своєї діяльності. Все, що вони здобули, – це загроза звільнення десятків тисяч медиків та закриття сотень лікарень, дефіцит ліків, медичного обладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їхніх напрацювань", – зазначив Максим Степанов. МОЗ має спільне бачення вирішення проблем охорони здоров'я з президентом і прем'єр-міністром. Зараз міністерство разом з медиками, фахівцями, міжнародними організаціями працює над виправленням помилок, допущених 5 років тому ще при плануванні медреформи. Детальніше у відео.

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Monday, June 1, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: