fbpx
Сьогодні
21:48 01 Чер 2020

Трюдо виступив проти повернення РФ до G7 через Україну

Фото REUTERS

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна виступає проти повернення Російської Федерації до "Великої сімки" з ініціативи президента США Дональда Трампа.

Як повідомляє Reuters, канадський лідер нагадав, що Москва продовжує ігнорувати міжнародне право та окупувала чужу територію.

"Росія була виключена з "Великої сімки" після того, як вона вторглася до Криму кілька років тому. І через її тривалу неповагу міжнародних правил і норм, виставлену напоказ, вона залишається за межами G7 і буде залишатися поза нею", – сказав Трюдо.

Відповідаючи на питання про те, чи візьме він участь у саміті "Великої сімки", якщо приїде президент Росії Володимир Путін, прем'єр-міністр Канади не відповів, зазначивши, що багато дискусій перед зустріччю ще тривають.

Крім того, Трюдо додав, що група G20, куди також входить Росія, – це об'єднання, де присутні країни, "з якими у нас не завжди хороші відносини".

"Велика сімка" завжди була місцем для відвертих бесід із союзниками і друзями, які так багато діляться. Це, безумовно, те, що я сподіваюся продовжувати бачити", – підсумував політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: