fbpx
Сьогодні
22:30 01 Чер 2020

"Слуга народу" визначиться зі своїм кандидатом на посаду мера Києва протягом двох-трьох тижнів

У партії "Слуга народу" хочуть визначитися зі своїм кандидатом на посаду мера Києва протягом найближчих двох-трьох тижнів. Для визначення кандидата партія планує провести праймеріз.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в керівництві політсили.

За словами співрозмовника, праймеріз, швидше за все, пройдуть у декількох форматах: голосування серед народних депутатів від СН, міська конференція президентської партії, на якій можуть пройти дебати між кандидатами. Також до уваги будуть братися дані закритих соцопитувань щодо потенційних кандидатів, а від онлайн-голосування напевно відмовляться.

"Фактично, всі виступають проти будь-яких онлайн-голосувалок, тому що відразу з'являться боти, накрутки, куплені голоси і так далі", – сказав співрозмовник.

Як передбачається, в праймеріз будуть брати участь народні депутати від СН Микола Тищенко, Олександр Дубинський і Олександр Качура, не виключена й участь головного санітарного лікаря Віктора Ляшка – але, за інформацією видання, з його висуненням питання остаточно не вирішене.

Ще один депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко, який раніше також оголосив про участь у київських праймеріз, був підтриманий пропрезидентською фракцією на вакантну посаду міністра культури. Але, за інформацією видання, прямого зв'язку між його участю в праймеріз і ймовірним призначенням головою Мінкульту немає.

"Зараз головне завдання – спокійно провести праймеріз, закінчити всі ці конфлікти навколо київських виборів, які б'ють по всім нам: по фракції, і по партії, по іміджу влади в цілому", – зазначило джерело в керівництві "Слуги народу".

Зазначимо, депутати від "Слуги народу" пропонують знизити прохідний бар'єр для партій на місцевих виборах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: