fbpx
Сьогодні
18:26 01 Чер 2020

Пристайко іде послом до Британії, Стефанішина стане віце-прем’єром з євроінтеграції

Вадим Пристайко, який наразі є віце-прем'єром з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, іде послом до Британії, його посаду займе Ольга Стефанішина

Про це стало відомо на сьогоднішньому засіданні фракції партії "Слуга народу", повідомляє джерело "Рубрики".

Тепер за це рішення мають проголосувати у Верховній Раді.

Довідка:

Ольга Стефанішина – генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції

Народилася у 1985 році.

Освіта:

  • 2008 рік – закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, отримала кваліфікацію юриста-міжнародника' перекладача з англійської мови;
  • 2016 рік – Одеський національний економічний університет, спеціаліст з фінансів і кредиту.

З березня по грудень 2017 року працювала директором Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів.

У грудні 2017 року призначена на посаду генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.

Вадим Пристайко – кар'єрний дипломат

Народився в Одеській області 20 лютого 1970 року. Закінчив Київський політехнічний інститут та Українську академію зовнішньої торгівлі.

Професійну діяльність розпочав з приватного сектора, в 1993-1994 роках був співзасновником одного з перших українських інтернет-провайдерів та інтернет-видань – "Електронні вісті". З 1994 року працює в сфері міжнародних відносин.

У 2012 – 2014 роках за часів правління Віктора Януковича, був Послом України у Канаді.

У грудні 2014-го його призначили заступником Клімкіна і керівником апарату МЗС. Він реалізовував політику Клімкіна стосовно реформ і змін в Міністерстві. З 2016 року має дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника першого класу.

З 2017 року – голова місії України при НАТО, перший заступник голови МЗС. З 2019 року – заступник голови Офісу президента, член РНБО.

У травні 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Пристайка заступником голови ОП. У серпні минулого року Пристайко був призначений главою МЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: