fbpx
Сьогодні
10:49 31 Тра 2020

У "Слузі народу" сказали, коли Рада відновить роботу у звичайному режимі

Фото Reuters

Верховна Рада України 2 червня відновить роботу в звичайному режимі

Про це повідомила в суботу, 30 травня, заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук у Facebook.

"Нових випадків захворювання на COVID-19 серед депутатів поки що немає – всі тести тих, хто контактував з Валерієм Божичем – негативні", – повідомила вона.

Наголошується, що депутати почнуть робочий тиждень з розгляду програми уряду.

Кравчук підкреслила, що абсолютна більшість комітетів Ради не підтримали текст, поданий в квітні Кабміном, і надали свої рекомендації щодо його зміни.

"Мабуть голосування в залі буде аналогічним і програму відправимо на доопрацювання. За законом уряд має внести доопрацьований варіант і парламент розгляне його протягом 15 днів. Розраховуємо отримати детальний і більш конкретний документ, який врахує рекомендації народних депутатів", – написала вона.

Крім того, на порядку денному у другому читанні значиться законопроект про "злодіїв в законі", постанови від комітету у закордонних справах, пакет законопроектів від "цифрового" комітету – про хмарні послуги, про електронні комунікації, про захист телекомунікаційних мереж.

"Також у планах голосування у другому читанні законопроект з пакету порятунку креативних індустрій. І важливі зміни у виборче законодавство: зокрема щодо впровадження партійних списків на місцевих виборах в міських ОТГ, де не менше 15 тис. населення (зараз – 90 тис), зменшення застави за участь у виборах в 4 рази, паралельне висунення до рад різного рівня і багато іншого – в першому читанні", – уточнила Кравчук.

Нагадаємо, у народного депутата від фракції "Батьківщина" Олега Мейдича діагностували COVID-19.

Повідомлялося, що фракція "Батьківщина" пішла на ізоляцію, бо нардеп захворів COVID-19.

Рада скасувала засідання 21 та 22 травня через новий випадок COVID-19 серед нардепів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: