fbpx
Сьогодні
11:15 31 Тра 2020

У Лос-Анджелесі оголосили надзвичайний стан через масові протести

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан в окрузі Лос-Анджелес через протести, що почалися після вбивства поліцією афроамериканського жителя Міннеаполіса Джорджа Флойда.

Він також дозволив застосувати «допомогу» співробітників Національної гвардії для розгону акцій протесту в Лос-Анджелесі, передає CNN.

Нагадаємо, вже 25 американських міст ввели комендантську годину на вихідні через протести.

Щонайменше в 30 містах США спалахнули протести через загибель афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейського. Зокрема, акції пройшли в Нью-Йорку, Вашингтоні, Лос-Анджелесі та Детройті. Демонстранти також вийшли на вулиці в Колорадо, Джорджії, Іллінойсі, Айові, Індіані, Кентуккі, Луїзіані, Массачусетсі, Мічигані, Міннесоті, Неваді, Північній Кароліні, Огайо, Техасі та Вірджинії. Поліція повідомила про затримання понад 400 осіб.

Протести почалися після того, як під час затримання один з поліціянтів Міннеаполіса (штат Міннесота) повалив 46-річного Джорджа Флойда на асфальт обличчям вниз і став йому коліном на шию. У такому положенні Флойд провів близько семи хвилин, повторюючи: «Не можу дихати». Згодом чоловік помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. Офіцер поліції Дерек Човін, який брав участь в затриманні Флойда, заарештований.

У Міннеаполісі після смерті Джорджа Флойда 26 травня розпочались протести, які спочатку проходили мирно. Наступного дня протести перетворилися на заворушення, грабежі й підпали магазинів. 28 травня поліція остаточно втратила контроль над містом — ввечері в цей день учасники протесту розгромили та підпалили 3-й відділок поліції. В результаті губернатор Міннеаполіса Тім Уолз прийняв рішення залучити в місті Національну гвардію США і ввести режим надзвичайної ситуації.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: