fbpx
Сьогодні
18:52 31 Тра 2020

Посол пропонує розмістити на території України виробництва, які виводитимуть з Китаю ЄС, США і Японія

Фото: Ukrinform

Посол України в Японії Сергій Корсунський пропонує розмістити на території України виробництва, які виводитимуть з Китаю ЄС, США і Японія.

Про це передає ZN.UA.

На його думку, пріоритет відносин з Азією, абсолютно справедливо проголошений Міністерством закордонних справ, має обов'язково враховувати як прагматизм у відношенні Китаю, так і наміри ЄС активніше розвивати співробітництво, в тому числі інвестиційне, з демократичною частиною Азії, в першу чергу – з Японією.

Посол підкреслює, що було б розумно використовувати режим вільної торгівлі з ЄС для розміщення на нашій території тих виробництв, які ЄС, США і Японія будуть виводити з КНР, про що вже було заявлено у всіх основних столицях.

Можливо, слід ініціювати підписання угоди про вільну торгівлю з Японією, а зовсім не з Китаєм, як про це помилково було заявлено в минулому. При перегляді логістичних і виробничих ланцюжків, що відбуватиметься найближчим часом, ключем до успіху на зовнішній арені є тісна координація з ЄС, який є найбільшим ринком, і активна, ретельно продумана політика в Азії, де знаходяться найбільші виробники, вважає дипломат.

"Можливо, тоді нам вдасться змінити і структуру зовнішньої торгівлі, яка залишається незмінною всі тридцять років незалежності, і вийти з нинішньої кризи зміцнілими до того, як почнеться нова. У свою чергу, саме ЄС, а не РФ, міг би стати тим полюсом геополітики, до якого притягнулися б країни, для яких однозначний вибір у протистоянні США та КНР є неможливим", – зазначає він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: