fbpx
Сьогодні
19:14 31 Тра 2020

Порожні трибуни та повністю жіноча бригада арбітрів: як пройшов матч "Шахтаря" проти "Динамо"

Фото: ФК "Шахтар"

18 березня УПЛ була припинена за дев'ять турів до закінчення сезону через пандемію коронавiрусу. 30 травня Міністерство охорони здоров'я України дало дозвіл на проведення матчів Favbet Ліги (УПЛ) без глядачів.

Для "Шахтаря" і "Динамо" це стало 95-й очною зустріччю: 36 перемог у "гірників" – 33 перемоги у киян.

Вперше в історії українське Ель-Класіко судила повністю жіноча бригада арбітрів, пише OBOZREVATEL.

Донецький "Шахтар" в центральному матчі 24-го туру чемпіонату України з футболу в Прем'єр-лізі України обіграв київське "Динамо". Перенесений поєдинок відбувся в столиці на НСК "Олімпійський" і завершився з рахунком 3:1.

Перед матчем стали відомі аналізи обох команд на COVID-19. І гості і господарі виявилися здоровими, що не можна сказати про футболістів "Карпат". Після інформації про масове зараження львівський клуб пішов на самоізоляцію, а його зустріч з "Маріуполем" була скасована.

Вже на перших хвилинах Русин класно увірвався в зону і перевірив реакцію Пятова небезпечним ударом. "Шахтар" намагався заволодіти територіальною перевагою. Динамівці по черзі атакували на кожному з флангів, але до гостроти справа не дійшла.

"Динамо" успішно перебудовувалося при обороні на 4-4-2 однак після стартової активності, підопічні Михайличенка трохи глибше відійшли в захист.

Шахтар - Динамо

Фото: ФК "Шахтар"

На 15-й хвилині столичні футболісти організували затяжну атаку, яка завершилася гострим ударом Назарія Русина. Лише самовіддана гра захисника врятувала донеччан від голу. З кутового подав Вербич, після його навісу "гірники" вибили м'яч, але Кендзьора виявився першим на підборі і скинув м'яч під удар Сидорчуку. Сергій з лінії штрафної відправив м'яч від штанги точно у ворота.

Однак за кілька миттєвостей до цього Денис Попов рукою вдарив по обличчю Тараса Степаненка і арбітриня після перегляду VAR скасувала гол.

"Динамо" намагалося грати прямолінійно і перехід з оборони в атаку їм вдавався краще. "Біло-сині" вдало заважали "Шахтарю" грати в його футбол. Було помітно, що Каштру не вдалося відновити всі ігрові зв'язки між футболістами за той короткий проміжок, який був з моменту закінчення карантину.

У "оранжево-чорних" явно не клеїлася комбінаційний футбол. Гравці допускали дуже багато браку в тих ситуаціях, де при звичайному перебігу сезону, грали ідеально.

Шахтар - Динамо

Фото: ФК "Шахтар"

Справжня феєрія трапилася на 38 хвилині, коли з інтервалом в 30 секунд команди обмінялися голами. Спершу після геніальної підпорядкованих Цітаішвілі Томаш Кендзьора головою ювелірно відправив м'яч під штангу, а потім в першій же атаці Марлос зрівняв рахунок, обігравшись з Мораесом – 1:1.

Після перерви ситуація на полі повністю змінилася. Незважаючи на неспішне початок другого тайму, ініціатива "Шахтаря" ставала все більш явною. Розв'язка наступила на 67-й хвилині.

Сидорчук зіграв дуже невдало позиційно, давши дуже багато простору Марлос, яким український бразилець вдало скористався. Футболіст збірної України пробив чітко в кут, не залишивши шансів Бущану – 2:1.

На 74-й хвилині Ісмаїлі втік в швидку контратаку, обігрався з Маркосом Антоніо, який з першої спроби рикошетом від захисників "Динамо" потрапив у поперечину. Маркос не вимикаючи з боротьби і на добиванні переправив м'яч в сітку – 3:1.

Михайличенко намагався замінами виправити ситуацію, але вихід Караваєва на загальний рахунок не вплинув.

урнірна таблиця УПЛ після 24-го туру

"Шахтар" – "Динамо" 3:1 (1:1, 2:0)

Голи: 0:1 – 38 Буяльський, 1:1 – 39 Марлос, 2:1 – 67 Марлос, 3:1 – 74 Маркос Антоніо.

Шахтар – Пятов, Ісмаїлі, Додо, Кривцов, Матвієнко, Алан Патрік (Коноплянка, 85), Степаненко, Тайсон (Соломон, 85), Марлос (Тете, 76), Коваленко (Маркос Антоніо, 53), Мораес (Фернандо Педро, 76 ).

Динамо – Бущан, Миколенко, Кендзьора, Попов, Шабанов, Сидорчук, Шепелев, Вербич, Цітаішвілі (де Пена, 76), Буяльський (Дуелунд, 88), Русин (Караваєв, 76).

Попередження: Попов (22), Ісмаїлі (24), Коваленко (46).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: