fbpx
Сьогодні
15:19 30 Тра 2020

Українську капсулу для транспортування хворих на коронавірус модифікували – тепер у ній можна перевозити людей з опіками

Фото zmist.pl.ua

В оновленій капсулі, яку розробили для транспортування людей з COVID-19, тепер можна перевозити людей з опіками. Її обладнали системою інфрачервоного та синього світлодіодного випромінювання для відновлення клітин шкіри.

Інфрачервоне світло впливає на уражені ділянки шкіри, знищуючи бактерії та збільшуючи концентрацію кисню в клітинах шкіри. Панель синього світлодіодного світла має антибактеріальний ефект та інші медичні властивості, що пришвидшують заживлення опіків. Про це розповів директор кременчуцької фірми-розробника "Креатив-агромаш" Юрій Андрієвський, повідомляє ЗМІСТ.

"Дуже важливо створити для хворого стерильні та комфортні умови. Головне — це уникнути інфікування пошкоджених ран. Тому ми вирішили додати в нашу капсулу декілька додаткових опцій", – зазначив він.

капсула

Фото zmist.pl.ua

Андрієвський розповів, що модифікацію вирішили створити після зустрічі з керівником відділу медицини катастроф ДОЗ ПОДА Володимиром Мохначовим. Також директор підприємства прислухався до порад львівського військового госпіталю.

"Я дійшов висновку, що хворих із опіками тільки в Полтавській області потрібно транспортувати на відстань до 250 км, а це займає від 3 до 5 годин. Комплектація капсули дозволяє створити стерильне середовище. Через адаптер подається тепле очищене повітря", – розповів він.

капсула

Фото zmist.pl.ua

Нині підприємство виготовило лише перший зразок, який мають протестувати в опіковому відділенні кременчуцької Центральної районної лікарні. Згодом капсула має пройти клінічні випробування в київській лікарні "Феофанія".

Детальніше читайте тут: Перші українські мобільні ізолятори. Як і де виробляють капсули для хворих на коронавірус

Повідомлялося, що у виготовленій в Україні капсулі вперше перевезли хворого на COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: