fbpx
Сьогодні
18:53 30 Тра 2020

ДБР спрямувало до Офісу генерального прокурора заяву щодо румунського громадянства Дубінського

Державне бюро розслідувань (ДБР) спрямувало до Офісу генерального прокурора заяву про ймовірне кримінальне правопорушення народного депутата від «Слуги народу» Олександра Дубінського, який понад два роки тому подав документи на отримання румунського громадянства.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося із відповіді ДБР юристу Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).

Після виходу розслідування «Слідства.Інфо» про намір Олександра Дубінського отримати румунський паспорт, а також кроки, які він для цього зробив, юрист ІРРП Олександр Волошин звернувся із заявою до правоохоронного органу.

 заяву щодо румунського громадянства Дубінського

Фото: slidstvo.info

У заяві він вказав на ймовірне кримінальне правопорушення народного депутата за статтями «державна зрада» та «підроблення документів» і просив правоохоронців розпочати досудове розслідування.

У відповіді від 14 травня цього року Держбюро зазначило, що, згідно із законом, досудове розслідування щодо народного депутата може розпочати Генеральний прокурор.

«Ураховуючи вищевикладене, направляємо за належністю заяву Волошина О.М. до Офісу генерального прокурора для розгляду в межах компетенції», — зауважили в листі за підписом керівника Головного слідчого управління ДБР Максима Борчаковського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: