fbpx
Сьогодні
22:25 30 Тра 2020

Баканов суміщає дві посади, - "Схеми"

Фото: СБУ

Голова Служби безпеки України (СБУ) Іван Баканов не задекларував іспанську фірму Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada, в якій він досі займає керівну посаду ("administrador único") всупереч українському антикорупційному законодавству.

Про це йдеться у сюжеті програми "Схеми: корупція в деталях", передає ZN.

"Іван Баканов не вказав у декларації, що був і досі є керівником іспанської компанії. Це є порушенням, адже такі відомості він зобов'язаний заповнити в 15-му розділі декларації, про що говорить п. 11 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про запобігання корупції". Таке порушення є, серед інших, підставою для того, щоб Нацагентство з питань запобігання корупції почало перевірку цієї декларації, втім, за новими правилами її і так обов'язково перевірять в першу чергу. Окремо НАЗК має перевірити Баканова щодо обіймання двох посад одночасно.

У своїй декларації про майно і доходи за 2019 Іван Баканов задекларував два автомобіля – Volkswagen Passat 2010 року випуску i Volkswagen Touareg 2012 випуску, зареєстровані на його дружину.

Також в декларації – ряд об'єктів нерухомості та земельних ділянок, зокрема, дві квартири в Києві (одна з яких зареєстрована на нього, інша на дружину), частка ще в одній квартирі в Кривому Розі і чотири земельні ділянки в Ходосівці в Київській області ( одна з них зареєстрована на дружину, інші – на самого Баканова).

Крім того, в декларації згадано про недобудований будинок в Ходосівці, зареєстрований на Івана Баканова.

Також у декларації зазначено, що Іван Баканов має майже 170 000 доларів готівкою і при цьому майже не має заощаджень на банківських рахунках (1 гривня, 434 долара і 233 євро у нього і 129 гривень у дружини).

Крім того, Іван Баканов вказав у своїй декларації понад 536 000 гривень доходу у вигляді зарплати глави Служби безпеки. Ще понад 107000 гривень вказані як зарплата, отримана від "Студії Квартал 95". Крім того, він задекларував 240 000 гривень доходу дружини від підприємницької діяльності та близько 27 000 гривень зарплати за місцем роботи в Київському коледжі зв'язку.

Також Іван Баканов вказав, що його дружина має українське громадянство. Минулого року він відзначав, що його дружина – громадянка Росії, але живе і працює з 1998 року в Україні та оформляє українське громадянство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: