fbpx
Сьогодні
16:03 29 Тра 2020

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Туркменістану, Палестини, Португалії та Азербайджану

Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Туркменістану Тойли Атаєва, Палестини Гашема Хасана Даджані, Португальської Республіки Антоніу Машаду та Азербайджану Ельміри Ахундової.

Про це повідомив Офіс президента.

Під час зустрічі з Послом Туркменістану співрозмовники відзначили зацікавленість України й Туркменістану в посиленні політичного, торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва між двома країнами. Окрему увагу було приділено зміцненню кооперації у будівельній галузі.

посол палестини

Під час зустрічі з новопризначеним Послом Палестини в Україні Гашемом Хасаном Даджані співрозмовники обговорили сучасний стан і перспективи двосторонніх відносин, наголосивши, зокрема, на важливості подальшого розширення торговельно-економічного співробітництва. Володимир Зеленський підтвердив готовність України залишатися провідним постачальником продовольчих товарів та аграрної продукції на палестинський ринок. Сторони із задоволенням відзначили успішний розвиток співпраці в галузі освіти, вагомий внесок України у підготовку національних кадрів для Палестини.

посол португалії

У розмові з Послом Португальської Республіки Антоніу Машаду Володимир Зеленський подякував за послідовну підтримку Португалією суверенітету й територіальної цілісності України та санкційної політики ЄС щодо РФ. Він відзначив, що Португалія є важливим партнером України у межах взаємодії з ЄС і НАТО. Володимир Зеленський підкреслив потенціал для нарощення двосторонньої співпраці, зокрема в торговельно-економічній сфері.

Сторони відзначили важливу роль, яку відіграє українська громада в Португалії у розбудові відносин між двома країнами. Глава держави високо оцінив взаємодію з португальською стороною у забезпеченні культурних потреб української громади в Португалії. Володимир Зеленський також висловив сподівання на повне та неупереджене розслідування обставин смерті громадянина України Ігоря Гоменюка в аеропорту Лісабона та притягнення до відповідальності винних у цій трагедії.

посол азербайджану

Президент України Володимир Зеленський привітав Посла Азербайджану в Україні Ельміру Ахундову з початком її роботи в нашій країні. Глава держави відзначив динаміку й практичне наповнення українсько-азербайджанського стратегічного партнерства. Він високо оцінив дружній жест Президента Азербайджану Ільхама Алієва та всього азербайджанського народу щодо наданої Україні 21 травня 2020 року гуманітарної допомоги для подолання пандемії коронавірусу.

Зеленський підкреслив результативну взаємодію України та Азербайджану на міжнародній арені, а також відзначив необхідність надання додаткового імпульсу для співпраці двох держав у форматі ГУАМ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: