fbpx
Сьогодні
11:53 29 Тра 2020

Уряд опублікував основні положення програми стимулювання економіки після коронакризи

Кабінет міністрів опублікував основні положення програми стимулювання економіки для подолання наслідків, спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

Відповідна презентація опублікована на урядовому порталі.

Основні положення розділені на такі частини:

– короткострокові ініціативи у відповідь на COVID-19 (забезпечення безпечного функціонування економіки, захист українських товарів, робіт, послуг від імпортних альтернатив);

– заходи секторального напрямку стимулювання економіки (підтримка промисловості, агросектору, енергетики, транспорту, інфраструктури, сфери послуг, інформаційно-комунікаційних технологій);

– підтримка економіки за функціональними напрямками (підтримка малого та середнього бізнесу, міжнародної торгівлі, інвестицій, інновацій, створення робочих місць та розвиток ринку праці, розумне регулювання економічної діяльності).

Наголошується, що у підготовці цієї Програми взяли участь більше 90 розробників, серед яких аналітичні центри, бізнес-асоціації та окремі компанії (в тому числі із представників малого та середнього бізнесу).

"У Програмі враховані ініціативи за такими напрямками: доступ до фінансів, доступ до ринків, дерегуляція, модернізація та розвиток, доступ до інфраструктури. Важливою частиною Програми буде системна та ґрунтовна підтримка вітчизняного виробника. Принциповим пріоритетом є створення робочих місць та сплата податків в Україні", – йдеться в повідомленні.

Програма передбачає широкий спектр методів підтримки: допомога просування експорту; доступні кредити, грантові програми; розширення участі малого і середнього бізнесу у державних закупівлях.

Ознайомитися з основними положеннями Програми можна за посиланням "Матеріали для обговорення Програми стимулювання економіки".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: