fbpx
Сьогодні
22:05 29 Тра 2020

Стрілянина у Броварах: Аваков розповів деталі у своєму у відеозверненні та заявив, що усі сидітимуть в тюрмі

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що усі винні у бандитській стрілянині у Броварах будуть найжорсткіше покарані

"О 7:15 ранку у Броварах 67 осіб влаштували масову бійку між собою зі стрільбою. 28 учасників цієї сутички вже затримано, 22-м висунуто підозри. Вилучено 16 одиниць зброї. Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу Генерального прокурора завтра у судах їм буде висунуто безальтернативний арешт, і ці люди у майбутньому надовго сядуть у в'язницю. Аби у майбутньому не брати участь у таких сутичках на вулицях. А такий бандитський спосіб заробітку грошей, ніколи не повторювався", – сказав Аваков.

Він повідомив, що причиною заворушень став конфлікт між двома перевізниками у Київській області.

"Між Броварами та Києвом щоденно курсує низка маршрутних таксі. Вартість квитка у середньому – 14 грн. Це 600 тис. грн заробітку на день, а за рік – близько 220 млн грн. Цей ринок пасажирських перевезень ділять між собою дві групи: частина перевезень – легальна. Частина, яку здійснюють обидва перевізника, – ні. Саме за ці кошти для з'ясування відносин між собою вони найняли бандитів і "забили стрілку", як у 90-ті, яка закінчилася стрільбою у житловому масиві Броварів. Троє учасників перестрілки зараз із вогнепальними пораненнями знаходяться у лікарні, їхньому життю нічого не загрожує. Мені шкода, що більшість із них – це молоді хлопці, які вирішили побути найманцями та заробити по 800 грн в день. Мій обов'язок зробити так, аби усі ці бандити сіли до в'язниці", – сказав очільник МВС.

Аваков додав, що, через те, що кілька куль потрапили у вікна жителів міста, поліція кваліфікує цю сутичку, як тяжкий злочин, здійснений групою осіб.

"Щодо організаторів цих заворушення буде відкрито окреме провадження, окрім цього поліція перевірить прозорість тендерів на розподіл квот на перевезення посадовцями обласної влади, де інтереси перевізників ставляться, на жаль, вище за інтереси людей. Ми поінформовали усі правоохоронні органи, деталі злочину знає Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Наше завдання, аби всі, хто продемонстрував вседозволеність та став учасником злочину, отримали суворе покарання. Я особисто буду інформувати громадськість про деталі розслідування цієї справи", – повідомив міністр внутрішніх справ.

Для жителів Броварів сьогодні був не дуже "добрий ранок" 😮Близько 7 ранку посеред вулиці у житловому масиві відбулась…

Posted by Рубрика on Friday, May 29, 2020

Також у МВС назвали конкретні маршрути, пов'язані з цією справою.

"Встановлено, що за напрямком "Бровари-Київ" працює маршрут 701, який обслуговує броварське ТОВ "Союзавто", та маршрут 706 ТОВ "Євроавтоальянс", власниками якого є підприємці з Києва", — йдеться у повідомленні.

Вранці 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями.

Мер Броварів звинуватив Київську ОДА у відсутності діалогу з місцевою владою, що і загострило ситуацію.

Поліція додатково кваліфікувала дії учасників перестрілки у Броварах як замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 15 ч. 2 ст. 115 КК). До цього слідчі почали три кримінальні провадження: групове хуліганство із застосуванням зброї, знищення майна та незаконне поводження зі зброєю.

Як повідомляє пресслужба Нацполіції, станом на зараз правоохоронці затримали 21 підозрюваного.

Перестрілка у Броварах: дії учасників додатково кваліфіковано як замах на вбивство двох і більше осібВідомості про…

Posted by Національна поліція України on Friday, May 29, 2020

За даними поліції, пʼятьох учасників перестрілки затримали у Житомирській області. Їх доставили до поліції Київської області.

#БровариНа Житомирщині поліцейські затримали автомобіль учасників стрілянини у Броварах У салоні перебувало п'ятеро…

Posted by Національна поліція України on Friday, May 29, 2020

Ще пʼятьох затримали у Вінницькій області. Автомобіль зупинили бійці спецпідрозділу поліції КОРД.

#БровариРозшук учасників стрілянини у Броварах: п'ять осіб затримали на ВінниччиніАвтомобіль за орієнтуванням…

Posted by Національна поліція України on Friday, May 29, 2020

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: