fbpx
Сьогодні
23:03 29 Тра 2020

Разумков заявив, що мовний закон потребує змін. Активісти анонсували акцію через його висловлювання

Глава Верховної ради Дмитро Разумков вважає, що мовний закон потребує змін, і в парламенті вже зареєстровані відповідні законопроекти.

Про це він розповів в інтерв'ю Главком.

За словами Разумкова, в Раді вже зареєстровані проекти законів про зміни, однак на найближчі пленарні тижні вони не включені до порядку денного.

«Там є позиції, які будуть сприйматися позитивно, а є ті, які будуть сприйматися негативно. І будь-який політик, особливо в умовах війни і непростої ситуації в державі, повинен думати не про те, як позитивно або негативно сприймуть його слова про мову, а розуміти – об'єднає це українське суспільство чи ні», – підкреслив спікер парламенту.

У понеділок, 1 червня, біля будівлі Верховної Ради відбудеться акція, спровокована заявою спікера ВР Дмитра Разумкова про необхідність переглянути мовний закон.

Захід анонсував у Facebook його організатор, адміністратор "Української Вікіпедії" Олександр Іванов.

Акція називається "Разумкову – лапті!" Вона стартує о 10:00 біля комітетів Верховної Ради за адресою вул. Грушевського 5.

"Все частіше ми чуємо заяви від "зеленої" влади щодо їх бажання змінити закон про державну мову в бік русифікації. Зокрема, 27 травня спікер Верховної Ради від "Слуги народу" Дмитро Разумков в інтерв'ю "Главкому" заявив, що закон про державну мову потрібно змінювати. Атаки влади на мовний закон – це ще один прояв капітуляції перед Росією. Також – це спроба прикрити провальну політику влади, яка призводить до зниження рівня життя українців та ослаблення держави", – написав Іванов.

Він запросив охочих  долучитисґ до акції в понеділок, в рамках якої "Разумков отримає свої лапті".

"Ці лапті російським реваншистам будуть першими, але не останніми. Долучайтеся до загальноукраїнської кампанії #ЛаптіРеваншу. Бачиш реваншиста – дай йому лаптя!", – додав Іванов.

Разумкову – лапті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: