fbpx
Сьогодні
13:47 29 Тра 2020

Кличко звернувся до правоохоронців через недобудови "Аркади": люди вийшли на протести

В Києві влаштували акцію протесту інвестори трьох житлових комплексів столиці, будівництво яких зупинилося ще в 2018 році. Без житла залишилися тисячі людей, які вже заплатили за свої квартири.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Учасники акції, які пікетують будівлю КМДА, перекрили рух на вулиці Хрещатик. Інвестори вимагають від органів влади відповіді, чому зупинено будівництво житлових комплексів "Еврика", "Патріотики", "Патріотики на озерах".

протест під оп через аркаду

На це відрегував мер міста Віталій Кличко. На брифінгу він закликав правоохоронців перевірити недобросовісного забудовника, через якого заморозилось будівництво одного з жилових комплексів в Києві.

"Сьогодні інвестори забудовника "Аркада-будівництво" пікетують банк "Аркада", Офіс президента, Кабмін, зараз прийшли під КМДА. Люди вимагають, щоб забудовник виконав свої зобов'язання.

Я звертаюся до правоохоронних органів негайно втрутитися в ситуацію і дати правову оцінку діям недобросовісного забудовника".

За словами Кличка, останніми роками в столиці чимало скандалів навколо об'єктів незавершеного житлобудівництва. Зокрема, зазначив він, надходять численні скарги від людей, які інвестували кошти в будівництво житла й досі не можуть його отримати, – через невиконання забудовником "Аркада-Будівництво" зобов'язань за укладеними інвестиційними угодами.

Міський голова розповів, що лише у травні поточного року відбулися три зустрічі за участю представників міської влади, інвесторів, забудовника та банку "Аркада". За результатами цих зустрічей, наголосив Кличко, влада підтвердила свою готовність – у межах своїх повноважень – сприяти відновленню будівництва.

"Але зазначу, що забудовник не виконав узятих зобов'язань перед громадськістю і не скоректував проект забудови житлового комплексу "Патріотика на озерах", не подав його на обговорення містобудівної ради. А це було основною умовою для продовження будівництва", – пояснив мер.

Кличко додав: "Також наголошу, що цьому забудовникові для виконання його зобов'язань перед іншими інвесторами – житлових комплексів "Еврика" на проспекті Глушкова і "Патріотика" – нічого не заважає! І місто, як завжди в таких ситуаціях, обстоюватиме інтереси киян, а не забудовника".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: