fbpx
Сьогодні
12:04 29 Тра 2020

"Голос" наполягає на звільненні Авакова та Клименка: Поліція має захищати, а не катувати

Фракція "Голос" наполягає на звільненні з посад міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Ігоря Клименка у зв'язку зі злочином, який вчинили поліцейські у м. Кагарлику Київської області.

Заяву партія опублікувала у Facebook.

Поліція має захищати, а не катувати. Аваков має піти.Має настати неминуча відповідальність за те, що злочинці в…

Posted by Голос on Thursday, May 28, 2020

Фракція вважає, що керівництво МВС та Національної поліції має понести відповідальність за те, що сталося в Кагарлику. "Має настати неминуча відповідальність за те, що злочинці у погонах катують і ґвалтують людей".

На думку народного депутата, заступника голови партії "Голос" Інни Совсун, злочини в Кагарлику не відбулося б, якби раніше поліцейські понесли відповідальність за свої злочинні дії в інших регіонах України.

"Кагарлика могло б і не статися, якби було покарання за злочини поліцейських у Кривому Озері, в дитячому притулку "Світанок", і за вбивство п'ятирічного Кирила Тлявова. Але система захищає катів у погонах, а не громадян. Наразі монобільшість має визнати, що реформа поліції провалена і для її перезапуску потрібні нові мізки та нові серця. Керівництво МВС необхідно змінити. Промовчати наразі – це взяти на себе відповідальність за все, що відбувається в поліції на сьогодні"- вважає Совсун.

Раніше повідомлялося, що 25 травня у місті Кагарлик Київської області розформували відділок поліції після інциденту з побиттям і зґвалтуванням жінки. Голова Національної поліції Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських, відсторонив від виконання службових обов'язків керівництво відділу і розформував підрозділ.

Потім стало відомо, що Кагарлицький відділок поліції продовжує працювати, але співробітників будуть переатестовувати.

26 травня ДБР оголосило підозру поліцейським за зґвалтування жінки у Кагарлицькому відділі поліції.

Антон Геращенко заявив про швидку реакцію поліції на зґвалтування поліцейськими у Кагарлику.

Також заступник Авакова пояснив, що масової переатестації поліцейських після подій в Кагарлику не буде.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: