fbpx
Сьогодні
14:26 29 Тра 2020

Аваков відзвітував перед Зеленським щодо стрілянини в Броварах: Це нагадувало 90-ті

Володимир Зеленський заслухав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо сутички, яка сталася у Броварах Київської області в п'ятницю вранці.

На зустрічі також був присутній прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Те, що відбувалося, навіть сутичками не можна назвати. Це нагадувало 90-ті», – зауважив президент.

Очільник МВС доповів президенту, що конфлікт стався між представниками фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями у Броварах, і, за однією з версій, може бути пов'язаний з корупційними оборудками з тендерами щодо розподілу маршрутів.

У сутичці брали участь близько ста осіб. Один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула зі столиці.

«Київські перевізники покликали так званих тітушок, запросивши їх зі столиці та Вінницької області», – зазначив Арсен Аваков.

За інформацією міністра, група з Вінниччини – співробітники однієї з охоронних фірм.

«На даний час затримано 20 осіб, троє перебувають у лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості», – сказав Аваков.

Оголошено план-перехоплення для затримання організаторів. Також встановлюються особи, які направляли озброєних людей з Вінниці. Міністр повідомив, що поліція перебуває в координації з прокуратурою та судом щодо обрання затриманим запобіжних заходів.

Також, за словами Авакова, будуть зроблені кадрові висновки щодо Вінницької області.

«Чому випустили таку групу людей, хоч і з мисливською зброєю? Треба було реагувати. До кінця дня я зможу запропонувати, яке адміністративне реагування треба робити», – сказав міністр.

Зеленський наголосив: "Потрібно, щоб ми знайшли замовників, щоб вони понесли покарання. Також щоб на рівні уряду ми зрозуміли, як допомогти звичайним людям, майно яких постраждало в цій сутичці".

Вранці 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями.

Раніше Дубінський повідомив, що керівництво Вінницької поліції відсторонили від виконання обов'язків через стрілянину в Броварах.

Мер Броварів звинуватив Київську ОДА у відсутності діалогу з місцевою владою, що і загострило ситуацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: