fbpx
Сьогодні
19:33 28 Тра 2020

У Києві аграрії вийшли на протест: фото

Фото: rbc.ua

Близько двох тисяч аграріїв вийшли на протест під Кабінет міністрів України та Офіс президента проти введення квот на імпорт мінеральних добрив. Подібні акції відбуваються також в інших регіонах.

Про це повідомляє Всеукраїнська аграрна рада, передає РБК-Україна.

Зокрема, фермери вимагали заблокувати ініціативу Міністерства економіки про квотування фізичних обсягів імпорту. На думку аграріїв, це призведе до зміцнення монополії хімзаводів олігарха Дмитра Фірташа та підвищення вартості міндобрив для сільгоспвиробників.

"Добрива займають у собівартості продукції до 30%. Хліб буде дорожчий, тому це стосується всіх громадян України. В умовах запровадження ринку землі, непростої погодної ситуації, складного доступу до фінансування здирати кошти на дорогі добрива – це злочин", – заявив голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник.

У Києві аграрії вийшли на протест

Фото: rbc.ua

За словами заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, компанії Фірташа покривають до 80% внутрішнього ринку. Користуючись своїм становищем, він зможе створити штучний дефіцит та ажіотаж, що може підняти ціну на добрива втричі, наголошує експерт.

Крім того, на його думку, обмеження імпорту добрив із країн ЄС може спровокувати дзеркальні дії з боку стратегічних партнерів України.

Фермери передали звернення до Кабміну й Офісу президента та влаштували символічний збір грошей для очільників Мінекономіки.

У Києві аграрії вийшли на протест

Фото: rbc.ua

"Скільки ще нам потрібно виходити на акції, щоб переконати їх не шкодити своїм же громадянам, аби добре було олігархові", – заявив один з учасників, фермерів з Хмельницького Ігор Гай.

Зазначається також, що акцію організували найбільші аграрні асоціації України – Український клуб аграрного бізнесу, Всеукраїнський конгрес фермерів, Всеукраїнська аграрна рада, Аграрний союз України, Агро-Продовольча Рада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: