fbpx
Сьогодні
16:28 28 Тра 2020

Шмигаль обговорив реформи з послами G7: уряд хоче провести "регуляторну гільйотину"

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував плани Кабінету міністрів провести реформу дерегуляції, так звану "регуляторну гільйотину", для полегшення роботи малого бізнесу. Глава уряду обговорив реформи в Україні з послами Великої сімки.

Про це повідомляє урядовий портал.

Учасники зустрічі обговорили подолання пандемії Covid-19, схвалену Кабміном Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії коронавірусу, продовження медичної реформи в Україні, співпрацю України з МВФ тощо.

Шмигаль підкреслив, що пандемія надала певний імпульс українським реформам, у першу чергу, реформі охорони здоров'я.

"Реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але коронакриза показала помилки, які були допущені при попередніх розрахунках цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг… Ще одна проблема – це психіатрія та туберкульозні диспансери. Все це потребує окремої уваги і окремих розрахунків, тому другий етап реформи може розтягнутись у часі. І ми будемо просити підтримати нас в реалізації цієї реформи", – сказав глава уряду.

Він також відзначив важливість реформ, які дадуть поштовх економічному розвитку.

"Це реформа митниці, реформа оподаткування малого і мікробізнесу. Нам також треба робити, як ми це називаємо "регуляторну гільйотину" – реформу з дерегуляції, щоб всіляко полегшити роботу малого бізнесу", – сказав прем'єр.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: