fbpx
Сьогодні
11:00 28 Тра 2020

Пентагон заявив про прогрес у реформах в Україні: готується надати Києву допомогу - $125 млн

Пентагон повідомив Конгресу про те, що уряд України добився необхідного прогресу в ключових реформах і тому може розраховувати на додаткову допомогу у розмірі $125 млн.

Про це повідомляє CNN із посиланням на чиновника Міноборони та помічника конгресмена.

Телеканал зазначає, що підтвердження того, що Київ домагається прогресу в боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадянського нагляду, потрібне згідно із законом для того, щоб допомога могла бути надана Україні.

Уточнюється, що $125 млн є другою половиною $250 млн допомоги Україні у безпековій сфері, яку Конгрес виділив на 2020 рік.

За даними співрозмовників телеканалу, новий пакет допомоги включає мобільні радіолокаційні системи, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв'язку і два патрульні катери.

Рішення адміністрації США утримати виділену для України допомогу відіграло центральну роль у процесі імпічменту президента Дональда Трампа за обвинуваченням у зловживанні повноваженнями та перешкоджанні роботі Конгресу.

Водночас Білий дім наполягав, що затримка в наданні допомоги була спричинена побоюваннями, пов'язаними з високим рівнем корупції в країні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: