fbpx
Сьогодні
18:54 27 Тра 2020

В Україні за ґратами перебувають 149 ветеранів війни, - Мін'юст

У Міністерстві юстиції повідомляються, що наразі в установах виконання покарань перебувають 149 осіб-ветеранів війни

Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька під час зустрічі із заступником міністра у справах ветеранів Олексієм Ілляшенком, передає пресслужба Мін'юсту.

"На цей час в установах виконання покарань перебувають 149 осіб-ветеранів війни. Сьогодні є потреба у розробці реабілітаційних програм, програм підготовки до звільнення та успішної адаптації у суспільстві після звільнення засуджених, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в АТО та отримали статус учасника бойових дій", – зауважила Висоцька.

Повідомляється, що під час зустрічі сторони обговорили права засуджених, на яких поширюється дія закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", а також питання щодо створення спільного наказу про взаємодію Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та Міністерства у справах ветеранів.

Зазначається, що у результаті зустрічі сторони домовились створити робочу групу із взаємодії щодо осіб, які відбувають покарання і є ветеранами війни (учасники бойових дій).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: